Wie zijn we?

Zeg Neen Tegen Drugs is een vereniging voor drugspreventie. Ze geeft feitelijke informatie over drugs aan jongeren en volwassenen. Niemand houdt ervan de les te worden gelezen over wat hij of zij wel of niet moet doen, vooral een tiener niet. Daarom verstrekt Zeg Neen Tegen Drugs de feiten waarmee ze zelf kunnen kiezen om überhaupt geen drugs te nemen.

 

Sinds meer dan 25 jaar worden preventieactiviteiten georganiseerd, zoals informatiestanden waar de boekjes ‘De Feiten over Drugs’ worden verdeeld. Jongeren kunnen er met een simulatiebril testen hoe het zou voelen om onder de invloed van drugs te zijn en ondertekenen er de gelofte voor een drugsvrij leven.

 

Daarnaast organiseert ze lezingen en seminaries, zowel voor jongeren als voor ouders, en fietstochten om een drugsvrije en sportieve levensstijl te promoten. Eenvoudig en doeltreffend, voor iedereen.

 

De vereniging bezorgt je ook de nodige informatie en tools om in jouw omgeving een seculier “De Feiten over Drugs” informatie- en preventieprogramma op te zetten.


Zeg Neen Tegen Drugs is lid van de Stichting voor een Drugsvrije Wereld, die aanwezig is in meer dan 180 landen en meer dan 50 miljoen boekjes heeft verdeeld. Daarnaast is ze eveneens lid van de Foundation voor een Drugsvrij Europa, die samenwerkt met ongeveer 100 Europese groepen en verenigingen bestaande uit vrijwilligers.

 

Ontdek de feiten over drugs zodat je een weloverwogen beslissing neemt of iemand anders kan helpen om niet in deze val terecht te komen.

Jouw steun maakt het verschil🤝❤️

Omdat alcohol- en drugsgebruik niet alleen stijgen, maar ieder jaar steeds jongere en jongere levens treffen, is de missie van de vereniging Zeg Neen Tegen Drugs om jonge levens tegen de verwoestende effecten van drugs te beschermen.

 

Meer info over giften
DOE EENGIFT