Preventie van drugsverslaving

Zaterdag bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan het historische Mechelen, gelegen aan de oevers van de Dijle.

 

Als onderdeel van hun drugspreventiecampagne en in het kader van de Internationale Dag Tegen Drugsmisbruik en Illegale Handel (26 juni), verspreidden de vrijwilligers brochures over marihuana, cocaïne en alcohol aan voorbijgangers op de Botermarkt die leidt naar de Grote Markt met de prachtige kathedraal en de Sint-Romboutstoren (13e eeuw), en de opmerkelijke architectonische gevels van het stadhuis en andere gebouwen.

 

De 6 vrijwilligers deelden niet minder dan duizend boekjes uit en kregen de kans om te praten met ouders, studenten, leraren, artsen, enz. die allemaal erg bezorgd waren over de ontwikkeling van drugshandel in hun stad.

 

Velen van hen spraken over de laatste grote cocaïnevangst door de douane in de haven van Antwerpen, waardoor deze actie voor drugspreventie nog populairder werd.

 

Klik op onderstaande link om onze informatieboekjes te bekijken: 
https://zegneentegendrugs.be/nl/tools/informatieboekjes

 

Bekijk andere nieuwsitems

Drugs, laten we erover praten!

Brussel - Op 24 juni, ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Drugsmisbruik en Ill...
29-06-2021

Wanneer kennis beschermt

Op zondag 13/06/21 bracht het Zeg Neen Tegen Drugs-team een bezoek aan de gemeente Steenok...
13-06-2021

Drugpreventie en gezondheid

Brussel - In het kader van de Wereldgezondheidsdag - een initiatief van de Wereldgezondhei...
11-04-2019

Jouw steun maakt het verschil🤝❤️

Omdat alcohol- en drugsgebruik niet alleen stijgen, maar ieder jaar steeds jongere en jongere levens treffen, is de missie van de vereniging Zeg Neen Tegen Drugs om jonge levens tegen de verwoestende effecten van drugs te beschermen.

 

Meer info over giften
DOE EENGIFT